UnaBiz prevzema ponudnika interneta stvari in omrežnega operaterja Sigfox

Novi lastnik je zagotovil kontinuiteto:
UnaBiz prevzema ponudnika IoT Sigfox SA

  • V skladu s sodno odločbo z dne 21. aprila 2022 je podjetje Unabiz dobila potrdilo za prevzem francoskega podjetja Sigfox SA in omrežnega operaterja Sigfox France
  • Prevzem zagotavlja širitev globalnega ekosistema z brezžičnimi omrežji v več kot 70 državah
  • Ponudba podjetja UnaBiz dopolnjuje in širi tehnološko izbiro svetovnih omrežnih operaterjev
 

Toulouse / Singapore, April 21 2022 – Podjetje UnaBiz je prevzelo podjetje Sigfox SA, izumitelja globalnega brezžičnega omrežja Sigfox 0G, in z njim povezanega francoskega omrežnega operaterja Sigfox France.
To je danes odobrilo gospodarsko sodišče v Toulousu. Družba Sigfox SA je februarja zaprosila za stečajno zaščito in je iskala zainteresirano stran, ki bi prevzela podjetje, podprla njegov dolgoročni razvoj in ohranila delovna mesta.

Prevzem podjetja UnaBiz zagotavlja nadaljnji obstoj in širitev tehnologije Sigfox ter globalnega ekosistema. “Podjetje UnaBiz ima kot glavni operater omrežja Sigfox v azijsko-pacifiški regiji dolgoletno znanje o ekosistemu Sigfox,” komentira Thomas Scheibel, izvršni direktor podjetja Heliot Europe.
Podjetje Heliot Europe kot eden od 75 globalnih razvojnih in integracijskih partnerjev upravlja omrežje Sigfox za internet stvari v regiji DACH ter v Sloveniji in Lihtenštajnu. “Pozdravljamo podjetje UnaBiz kot novega lastnika podjetij Sigfox SA in Sigfox France. Skupaj želimo nadaljevati našo uspešno pot rasti in razširiti naš portfelj inovativnih celovitih rešitev,” nadaljuje Scheibel.

Družba UnaBiz se je na trgu uspešno uveljavila kot ponudnik rešitev interneta stvari z lastnimi strojnimi in programskimi rešitvami. Omrežni operater s francoskimi in japonskimi koreninami, ki se močno osredotoča na inovativne rešitve, je odprt za kombiniranje različnih tehnologij.

“Prevzem podjetja Sigfox s strani podjetja UnaBiz nam v podjetju Heliot Europe odpira nove možnosti za združevanje tehnologij in s tem širjenje naše ponudbe. Prevzem ne zagotavlja le ohranitve omrežja Sigfox 0G, temveč je pomemben korak naprej,” je prepričan Christian Postel, glavni direktor prodaje pri družbi Heliot Europe.
“Že zdaj smo eden osrednjih ponudnikov omrežja interneta stvari v Evropi. Z razširjenim portfeljem lahko svojim strankam še bolje služimo s ključnimi podatki za pametne stavbe, mesta in infrastrukturo. Poleg tega lahko zapolnimo preostale vrzeli v dobavni verigi.”

O podjetju Heliot Europe

Družba Heliot Europe je ekskluzivni operater globalnega omrežja Sigfox 0G v Nemčiji, Švici, Avstriji, Sloveniji in Lihtenštajnu. S tem je Heliot Europe največji operater omrežja 0G v Evropi. Glavni delničar družbe Heliot Europe je družba Cube Infrastructure Managers, investicijska družba s sedežem v Luksemburgu, specializirana za upravljanje evropskih infrastrukturnih skladov. Heliot Europe je tudi ustanovni član združenja 0G United Nations Association, mednarodnega združenja operaterjev omrežij 0G, ki trenutno združuje več kot 55 operaterjev omrežij po vsem svetu.

Heliot Europe s svojo tehnologijo Sigfox 0G ponuja čezmejno, brezhibno ter uporabniku prijazno, stroškovno in energetsko učinkovito omrežje ter podjetjem pomaga pri nadaljnjem preoblikovanju njihovega poslovnega modela v smeri digitalnih storitev na področjih, kot so sledenje sredstev, spremljanje sredstev in upravljanje dobavne verige. Nizkofrekvenčna radijska tehnologija je tudi stroškovno učinkovita alternativa obstoječemu ozkopasovnemu internetu stvari (NBIoT). Poleg tega imajo stranke dostop do globalnega ekosistema Sigfox 0G s skoraj 1000 senzorji in analitičnimi orodji za zbiranje in analizo podatkov.

O podjetju UnaBiz

UnaBiz je izkušen ponudnik celovitih storitev na področju interneta stvari, specializiran za oblikovanje izdelkov interneta stvari, proizvodnjo in storitve podatkovnih platform, ki jih sestavljajo tehnologije Sigfox in druge tehnologije širokopasovnega interneta z nizko porabo energije (LPWA).

Podjetje UnaBiz s sedežem v Singapurju, Tajpeju, Tokiu, Parizu in Amsterdamu ima več kot milijon senzorjev IoT, ki delujejo v 28 državah po vsem svetu, in se osredotoča na aplikacije pametnih mest, kot so pametno merjenje, upravljanje objektov, upravljanje sredstev in sledenje sredstev. Podjetje si predstavlja tesno povezan svet, ki ga poganja preprosta tehnologija, saj verjame, da manj pomeni več. S povezovanjem ljudi in tehnologije želi podjetje UnaBiz močno vplivati na to, da bi vsem ljudem in organizacijam na planetu pomagalo živeti pametneje, lažje in bolj trajnostno.

Za več informacij obiščite www.unabiz.com

Ne zamudi novih novic

Bodite obveščeni o vseh novicah, povezanih z omrežjem Sigfox 0G podjetja Heliot Slovenia in različnimi rešitvami, ki jih ponujajo naši partnerji.

Kontakt za medije Heliot Slovenia