Sigfox 0G omrežje IoT omogoča digitalno preobrazbo na področjih logistike, transporta, industrije, energetik…

Brdo, 20. oktober – O čem smo govorili na 5. poslovno-logistični konferenci Moving Slovenia, 20. oktobra 2021, ki je letos potekala pod naslovom Povezujemo logistiko, povezujemo svet in Slovenijo za še krepkejšo rast? Moving Slovenia je največja konferenca, ki predstavlja nove priložnosti pri projektih logistike in mobilnosti.
Predvsem o tem kako so svojo digitalno preobrazbo s pomočjo 0G omrežja interneta stvari opravili v nekaterih najbolj uglednih podjetjih s področja logistike, transporta, industrije, energetike, finančnih storitev, trgovine na drobno, kmetijstva ali pa pametnih mest, hiš, domov ali javnega sektorja na svetu?

Kako se lotevajo izzivov, kot so obvladujejo stroške, izgube, skrbi? Kaj je vsem skupno?

Odgovor je preprost: Sigfox 0G omrežje interneta stvari (IoT)

Gre za celovite rešitve z napravo, omrežjem in oblakom, ki so takoj uporabne. Odlikujejo jih najnižji stroški nabave, delovanja in vzdrževanja. Pa tudi vse bolj aktualna energetska učinkovitost, ki omogoča večletno delovanje baterij. Prav tako pa tudi visoka zanesljivost in varnost, odpornost na motnje in brez IP protokola. In ne nazadnje trajnost, saj gre ta nizko elektromagnetno sevanje z visoko radijsko razdaljo in dolgotrajnimi izdelki ter združljivost z Bluetooth, RFID, GPS, WiFi, mobilnimi omrežji.

Sigfox je eden vodilnih svetovnih ponudnikov storitev interneta stvari, v Evropi ga ekskluzivno
upravlja Heliot Europe, katerega del je tudi Heliot Slovenija. Omrežje deluje že v 75 državah, nanj je priključeno 18,5 milijona naprav, dnevno pa prenese 75 milijonov sporočil.
Pri nas imamo prave odgovore na izzive »pametnih« časov.

Kontakt za novinarje | Heliot Slovenia

Darinka Pavlič Kamien| Telefon: +386 41 769 360| Email: Kamien.komunikacije@siol.net
Kamien Komunikacije |Dvorjanska 7b | 4207 Cerklje na Gorenjskem | Slovenija

Kontakt za novinarje | Heliot Europe

Florian Kreutz | Telefon: +49 89 901 86 76 8 | Email: presse@sigfox.de
Heliot Europe GmbH | Bretonischer Ring 6 | 85630 Grasbrunn/Munich |Nemčija

 

O HELIOT Europe

Heliot Europe je ekskluzivni operater globalnega omrežja Sigfox 0G v Nemčiji, Švici, Avstriji, Sloveniji in Lihtenštajnu. To postavlja Heliot Europe na mesto največjega operaterja omrežja 0G v Evropi. Največji delničar Heliot Europe je luksemburško investicijsko podjetje Cube Infrastructure Managers, specializirano za upravljanje evropskih infrastrukturnih skladov. Heliot Europe je tudi ustanovni član Združenja Združenih narodov 0G, mednarodnega združenja operaterjev omrežij 0G, ki trenutno združuje več kot 55 omrežnih operaterjev po vsem svetu.

S tehnologijo Sigfox 0G Heliot Europe ponuja čezmejno, brezhibno in uporabniku prijazno, stroškovno in energetsko učinkovito omrežje ter podpira podjetja pri nadaljnji pretvorbi njihovega poslovnega modela, kot so sledenje in spremljanje izdelkov oz. kakršnih koli vrednosti podjetja in upravljanje dobavne verige, v digitalne rešitve. Nizkofrekvenčna radijska tehnologija je tudi stroškovno učinkovita alternativa obstoječemu ozkopasovnemu »Narowband Internet of Things« (NBIoT). Poleg tega imajo stranke dostop do globalnega ekosistema Sigfox 0G s skoraj 1000 senzorji in orodji za analizo za zbiranje in vrednotenje njihovih podatkov.

Foto: Jernej Lasič

Ne zamudi novih novic

Bodite obveščeni o vseh novicah, povezanih z omrežjem Sigfox 0G podjetja Heliot Slovenia in različnimi rešitvami, ki jih ponujajo naši partnerji.

Kontakt za medije Heliot Slovenia