Tehnologija Sigfox

Globalno 0G omrežje

Sigfox tehnologija

IoT – internet stvari

Sigfox je telekomunikacijsko omrežje za IoT – internet stvari. Je upravljano omrežje, kar pomeni, da uporabniku ni treba opravljati nobenih namestitvenih ali vzdrževalnih nalog.

Tehnologija

Vitko po zasnovi: Sigfoxovo globalno omrežje 0G je kot vitko in čisto omrežje interneta stvari zasnovano za stroškovno in energetsko učinkovit prenos podatkov (v obe smeri) iz senzorjev (LPWAN – Low Power Wide Area Network).
Omrežna infrastruktura 0G je visoko specializirana. Že na začetku razvoja omrežja 0G je bila njegova usmeritev jasna: Razvito je bilo namensko za IoT aplikacije, zato ni samo izjemno vitko in učinkovito, ampak hkrati tudi poceni alternativa za obstoječi ozkopasovni internet stvari (NBIoT).

Telekomunikacijsko omrežje

Omrežje SIGFOX je zasnovano tako, da se sporočila pošiljajo v zelo omejenem obsegu (do 144 na dan) in le po potrebi. Namenoma ni primerno za širokopasovno uporabo (večpredstavnost, neprekinjen prenos itd.). Poudarek na energetski učinkovitosti pomeni, da lahko omrežne naprave s standardno baterijo delujejo več let.

Naše rešitve

Sigfox-1800px-117147123.jpg

Sledenje in lociranje

Spremljanje lokacije in stanja kjerkoli in kadarkoli

Tehnologija Sigfox je s svojimi rešitvami premagala ovire, s katerimi se še vedno soočajo tradicionalne tehnologije sledenja. Sledenje sredstev je zdaj cenovno dostopno, enostavno za namestitev in vzdrževanje ter na voljo po vsem svetu.

Tehnologija Sigfox ponuja tisto, česar tradicionalne rešitve za sledenje ne morejo: izjemno nizke zahteve po energiji, odpornost na motnje in vdore ter globalno pokritost.

Z našim omrežjem 0G, ki ga je enostavno namestiti, lahko sledite lokaciji in stanju svojega premoženja kjer koli in kadar koli. Naprave za sledenje lahko delujejo več mesecev ali celo let brez menjave baterij ter delujejo tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Sledenje zagotavlja varno dostavo občutljivih materialov, izboljšuje storitve souporabe koles in še veliko več.

DOBRE PRAKSE: 

spremljanje in lociranje vozičkov (DHL, Austria Post, Wanzl)

spremljanje in sledenje prikolic za tovornjake (Total)

spremljanje sredstev v gradbeništvu (Everysens, PVS)

spremljanje in upravljanje odpadkov v industriji, proizvodnji in javnem življenju 

spremljanje in sledenje hladilne logistične verige (7-eleven, iSwip, NKE Watteco)

sledenje in spremljanje živali (Digitanimal, IoT Latam)

Več
Sigfox-1800px-506517396.jpg

Spremljanje in opazovanje

Senzorji v realnem času obveščajo o vseh vrstah nepravilnostih

Dandanes je učinkovitost najpomembnejša. Tehnologija Sigfox 0G je stroškovno učinkovita, enostavna za namestitev, varna in se dobro ujema z različnimi sektorji, kot so upravljanje komunalnih storitev, kmetijstvo, mestna infrastruktura itd. Tako lahko zmanjšate drage storitve odčitavanja na kraju samem, se izognete nepotrebnemu vzdrževanju, spremljate na desetine odčitkov.

Senzorji, ki se nadzorujejo na daljavo v realnem času, lahko to storijo tako, da takoj zaznajo vsako okvaro ali nenavadno zmanjšanje energetske učinkovitosti.

Do teh rezultatov je mogoče takoj dostopati iz katere koli naprave, povezane z internetom, uporabnike pa lahko o nepravilnostih obvestite prek sporočil SMS ali e-pošte.

DOBRE PRAKSE: 

spremljanje, opazovanje in upravljanje vodovodnega omrežja (mesto Antwerp, Vodovod sistema B, Itron)

spremljanje in opazovanje kvalitete zraka (Stavba mestnega sveta Madrid, Elichens, Leanheat)

spremljanje in opazovanje porabe elektrike (Adeunis, NKe Watteco)

spremljanje in opazovanje porabe plina (HEP Plin, Macrocomm)

optimizacija porabe energije v stavbah (Adeunis, Leanheat, Enova)

upravljanje in spremljanje uporabe pisarn in organizacija dela (Societe Generale, BNP Paridas)

pametno kmetijstvo (Libelium, Beacon fields, Agrosmart, Mairie de Paris)

Več

Prednosti tehnologije Sigfox

VARNO

Preprosto in robustno je varno: Ozkopasovni radio signali se tudi danes pogosto uporabljajo na področju varovanja. Posamezno končno napravo, povezavo z omrežjem Sigfox ni mogoče napasti ali vdreti v omrežje. Tudi Sigfox omrežje velja za neobčutljivo na ciljno usmerjene motnje radijskih komunikacij.

ENOSTAVNO 

Osredotočeno na najnujnejše: Z opuščanjem nepotrebnega je konfiguracija povezav enostavna in obenem vključuje integracijo standardnih naprav v oblak. Uporaba Sigfox rešitev je vsem uporabnikom prijazna.

ENERGETSKO VARČNO 

Varčuje z energijo: Zaradi Sigfox protokola je možna izvedba funkcij z zelo nizko porabo energije. Kratki radijski signali v kombinaciji z nizko raba energije omogočajo maksimalno avtonomijo predmetov. Posledično lahko veliko naprav uporabljate več let brez polnjenja baterij.

TRAJNOSTNO 

Včasih je manj pravzaprav več: Kot “vitko omrežje” ponuja Sigfox zasnovo za večino IoT aplikacij na močni infrastrukturi. Radijska mreža deluje z zelo dolgim dosegom, z zelo nizko radijsko močjo in tako poudarja idejo trajnosti.

KOMPLEMENTARNO 

Močna kombinacija: Sigfox je idealen dodatek obstoječim radijskim tehnologijam in omrežnim rešitvam na primer Bluetooth, GSM 2G / UMTS 3G / LTE 4G / 5G in WiFi. S kombiniranjem omrežja Sigfox z drugimi rešitvami povezljivosti lahko realiziramo še več IoT rešitev.

UGODNO 

Nizki stroški: Izkoristite široko uporabljene elektronske komponente, nizko porabo baterije, nizke stroške uvedbe in integracije rešitev iz naše enostavne omrežne infrastrukture visokih zmogljivosti.

Varno omrežje za vsakogar

Vzpostavimo globoko komunikacijsko storitev za našo Zemljo

Ozonska plast varuje planet in človeštvo. Deluje kot varnostna mreža pred učinki sončnega sevanja in brez te naravne zaščite ne moremo preživeti. Ohranjanje in zaščita pomenita tudi trajnostno in zavestno uporabo tehnologije kot prilagojeno rešitev. Sigfox si je zato zastavil cilj ustvariti 0G, globalni telekomunikacijski standard za prenos majhnih sporočil, da bi nam vsem omogočil dostop do minimalne komunikacijske storitve.

Ker so naše gospodarstvo, okolje in družbene vezi vse bolj povezani, se moramo zavedati pomena dostopa do komunikacijskih omrežij in njihove zanesljivosti. Ker se vse bolj zanašamo na digitalne storitve, smo postali bolj ranljivi. Zato pozivamo k oblikovanju globalnega telekomunikacijskega standarda 0G za prenos majhnih sporočil, da bi nam vsem omogočili dostop do minimalnih komunikacijskih storitev.