Heliot Slovenia

Heliot Slovenia je hčerinska družba skupine Heliot Europe, ki poleg Slovenije deluje še v Švici, Nemčiji, Avstriji in Lihtenštajnu.

Heliot Europe je ekskluzivni operater globalnega omrežja Sigfox 0G v omenjenih državah, kar ga postavlja na mesto največjega operaterja omrežja 0G v Evropi. Družbe skupine Heliot Europe ponujamo čezmejno, brezhibno in uporabniku prijazno, stroškovno in energetsko učinkovito omrežje ter podpiramo podjetja pri digitalnem preoblikovanju poslovnega modela v pametne rešitve, sisteme, »gradimo« pametna mesta, postavljamo pametne tovarne. Nizkofrekvenčna radijska tehnologija Sigfox 0G je odziv na zelene, trajnostne globalne smernice, saj je stroškovno učinkovita alternativa obstoječemu ozkopasovnemu »Narowband Internet of Things« (NBIoT).

Heliot Europe je ustanovni član Združenja Združenih narodov 0G, mednarodnega združenja operaterjev omrežij 0G, ki trenutno združuje več kot 55 omrežnih operaterjev po vsem svetu.

Največji delničar Heliot Europe je luksemburško investicijsko podjetje Cube Infrastructure Managers, specializirano za upravljanje evropskih infrastrukturnih skladov.

Kaj je Sigfox?

Vodilni svetovni ponudnik povezljivosti za internet stvari (IoT).

Podjetje ima globalno mrežo zgrajeno za povezovanje milijard naprav z internetom, na čim bolj enostaven način in s čim manjšo porabo energije. 

Edinstven pristop omrežja Sigfox za komunikacijo med napravo in oblakom naslavlja tri največje ovire za globalno uvajanje IoT: stroški, poraba energije in globalna nadgradljivost.

0
Radijskih postaj
0
Zaposlenih
0 K
Km2 pokritost
0 m
Povezanih ljudi

“Nizkofrekvenčna radijska tehnologija je varčna, stroškovno učinkovita, tako rekoč ne zahteva vzdrževanja in je primernejša za veliko večino aplikacij IoT kot tehnologija 5G. Naše omrežje 0G poleg podpore razvoju industrije 4.0 podpira tudi uvedbo rešitev za pametna mesta”

Blaž Golob, CEO Heliot Slovenija

Zakaj Sigfox?

Z več kot 17 milijonov povezanih predmetov in hitro rastočim partnerskim ekosistemom z več kot 72 omrežnimi operaterji
omrežje Sigfox omogoča nove digitalne storitve in transformira obstoječe poslovne modele.

Povečanje prihodkov podjetij (inovativne storitve in personalizacija posamezni stranki, dodatna povezljivost, nadzor in spremljanje, dobičkonosna donosnost naložbe in ključnih kazalnikov uspešnosti, povečanje zadovoljstva strank)

Zmanjšanje stroškov poslovanja (optimizacija operativnih procesov, pozitivni učinki sinergije, preglednost sredstev in pogojev dela od začetka do konca, sproščanje zahtevnosti dela zaposlenih)

Zmanjševanje tveganj (varnost omrežja, identifikacija izgubljenih sredstev in varnostno povezavovanje, identifikacija poškodovanega blaga)

Blagovna znamka Sigfox Heliot Europe

Vodilni evropski ponudnik povezljivosti za internet stvari (IoT).

Pod blagovno znamko Sigfox Heliot Europe zagotavljamo čezmejno, brezhibno, kot tudi uporabniku prijazno, ugodno in energetsko učinkovito omrežje 0G. 

Na poti digitalne transformacije podpiramo podjetja v procesu razvoja svojega poslovnega modela na področjih, kot so sledenje in izsleditev blaga, spremljanje kakovosti in upravljanje dobavne verige. 

Dostop do globalnega ekosistema Sigfox 0G s skoraj 1000 senzorji dopolnjuje ponudba analitičnih orodji za zajemanje in vrednotenje podatkov.

Pokritost omrežja Sigfox

Preverite pokritost omrežja na vaši lokacij

Od Severnega do Jadranskega morja

Sigfox upravlja največje omrežje 0G v Evropi v Nemčiji, Avstriji, Švici, Sloveniji in Lihtenštajnu. Več kot 3700 radijskih postaj zagotavlja pokritost omrežja v skladu s povpraševanjem in omogoča inovativne aplikacije interneta stvari. 

Štiri državne pisarne pod blagovno znamko Sigfox z lokalnimi ekipami zagotavljajo komunikacijo med strankami in podjetjem Heliot Europe.

Kaj je IoT?

Skupni izraz za tehnologije globalne infrastrukture, ki v informacijski družbi omogočajo medsebojno fizično ter virtualno povezovanje predmetov za usklajeno delovanje s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij.

 

 

Podružnice Sigfox Heliot Europe