Heliot na PODIM 2021 odpira priložnosti za sodelovanje start-up podjetjem

  • IoT tehnologija pomeni priložnost za rast in razvoj star-up podjetij
  • Heliot Europe kot operater Siffox 0G omrežja odpira možnosti sodelovanja za start-up podjetja
  • Kompleksni izzivi pametnih mest
  • Heliot Europe: pametna mesta so lahko učinkovitejša pri upravljanju, hkrati pa poslujejo z nižjimi stroški in povečujejo prihodke

Ljubljana, Maribor, 18. maj –  Po tem, ko je tehnološka skupina Heliot Europe decembra 2020 odprla podjetje Heliot Slovenija, se skupina prvič predstavlja na enem najvplivnejših tehnoloških dogodkov v regiji, namenjenih start-up podjetjem, PODIM 2021.

Skupina Heliot je ekskluzivni operater IoT omrežja Sigfox 0G v Nemčiji, Avstriji, Švici, Lihtenštajnu, Avstriji in Sloveniji. Decembra so postavili prvo bazno postajo, do konca poletja jih načrtujejo skupaj 50, s čemer bodo pokrili 65% naseljenih področij Slovenije. Senzorji s tehnologijo Sigfox 0G Low Power Wide Area (LPWA) so idealni za obsežno uporabo IoT aplikacij. Na velike razdalje 140-krat dnevno prenašajo drobne podatkovne pakete po 12 bajtov. Ta nizkofrekvenčna radijska tehnologija varčuje z energijo, je stroškovno učinkovita, praktično ne zahteva vzdrževanja in je primernejša za veliko večino aplikacij IoT kot trenutna tehnologija 5G. Poleg podpore razvoju industrije 4.0 in digitalizacije storitvenih dejavnosti Heliot Europe 0G omrežje podpira tudi implementacijo rešitev za pametna mesta.

Publiko letošnjega PODIM iz 170 zagonskih podjetij iz devetnajstih držav, največ iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Avstrije in iz raznolikega nabora industrij, bo nagovoril tudi Tomáš Pavliček, izvršni direktor operative v Heliot Europe. Pri tem bo njegov poudarek namenjen prav pobudi za sodelovanje. Udeležencem sporoča: »V skupini Heliot Europe pomagamo podjetjem in mestom, da prek našega omrežja in senzorike pridejo do podatkov, ki jih potrebujejo za boljše upravljanje. To je izjemna priložnost za start-up podjetja, da s svojimi rešitvami za IoT sisteme v mestih pridobijo nove posle, se razvijajo in rastejo«.

V programu PODIM konference je tudi panelna razprava o pametnih mestih »Kako se spoprijeti s kompleksnimi izzivi mest; Poslovni modeli in tehnologija«, katere gostitelj bo Nino Novinec, direktor prodaje v Heliot Slovenija. Udeleženci pogovora so ugledni strokovnjaki s področja razvoja pametnih mest: Lorenzo Madrid, avtor knjige Smart City 1.0 to 4.0, s katerim bo tekel pogovor o trendih glede preobrazbe urbanih središč v pametna mesta, koliko uspešnih tovrstnih primerov imamo danes v svetu, kaj so ključni faktorji uspeha pri preobrazbi in na konkretnem primeru tudi o eliminaciji informacijskih silosov. Z Amritom Dhirom iz ameriškega podjetja Sidewalk Labs, bo Nino Novinec odprl izjemno aktualno temo lastništva in tudi hrambe zbranih IoT podatkov, ki morajo biti mestom na voljo brezplačno. Helmut Wöllik, 5G Playground Carinthia, bo sogovornik za pogovor o dveh različnih tehnologijah, IoT in umetni inteligenci, ter njunem sobivanju ter dostopu start-up podjetij do njihovega projekta in podatkov. Africa Arevalo Gomez je direktorica za mednarodno poslovanje in odnose v španskem tehnološkem podjetju Wellness TechGroup, ki se lahko pohvali s sodelovanjem pri razvoju 300 pametnih mest po svetu. Kakšne so njihove izkušnje glede povečanja učinkovitosti upravljanja mest, zbiranja in integracije podatkov, platforme, ki temu služi ter izkušnje Sigfox protokola.

Nino Novinec vsebinske prispevke gostov zaokroža z mislijo: »Udeležencem iz start-up podjetij želimo odpreti razmislek o možnostih in priložnostih, ki jih za boljše upravljanje mest omogoča IoT tehnologija. Upravljalcem mest in prebivalcem pa želimo predstaviti kako lahko s pomočjo IoT znižujejo stroške delovanja mestnih storitvenih dejavnosti in povečevati prihodke«.

Kontakt za novinarje | Heliot Slovenia

Darinka Pavlič Kamien| Telefon: +386 41 769 360| Email: Kamien.komunikacije@siol.net
Kamien Komunikacije |Dvorjanska 7b | 4207 Cerklje na Gorenjskem | Slovenija

Kontakt za novinarje | Heliot Europe

Florian Kreutz | Telefon: +49 89 901 86 76 8 | Email: presse@sigfox.de
Heliot Europe GmbH | Bretonischer Ring 6 | 85630 Grasbrunn/Munich |Nemčija

 

O HELIOT Europe

Heliot Europe je ekskluzivni operater globalnega omrežja Sigfox 0G v Nemčiji, Švici, Avstriji, Sloveniji in Lihtenštajnu. To postavlja Heliot Europe na mesto največjega operaterja omrežja 0G v Evropi. Največji delničar Heliot Europe je luksemburško investicijsko podjetje Cube Infrastructure Managers, specializirano za upravljanje evropskih infrastrukturnih skladov. Heliot Europe je tudi ustanovni član Združenja Združenih narodov 0G, mednarodnega združenja operaterjev omrežij 0G, ki trenutno združuje več kot 55 omrežnih operaterjev po vsem svetu.

S tehnologijo Sigfox 0G Heliot Europe ponuja čezmejno, brezhibno in uporabniku prijazno, stroškovno in energetsko učinkovito omrežje ter podpira podjetja pri nadaljnji pretvorbi njihovega poslovnega modela, kot so sledenje in spremljanje izdelkov oz. kakršnih koli vrednosti podjetja in upravljanje dobavne verige, v digitalne rešitve. Nizkofrekvenčna radijska tehnologija je tudi stroškovno učinkovita alternativa obstoječemu ozkopasovnemu »Narowband Internet of Things« (NBIoT). Poleg tega imajo stranke dostop do globalnega ekosistema Sigfox 0G s skoraj 1000 senzorji in orodji za analizo za zbiranje in vrednotenje njihovih podatkov.

Ne zamudi novih novic

Bodite obveščeni o vseh novicah, povezanih z omrežjem Sigfox 0G podjetja Heliot Slovenia in različnimi rešitvami, ki jih ponujajo naši partnerji.

Kontakt za medije Heliot Slovenia