Heliot Europe je na dnevih eUprave Srednje in Vzhodne Evrope predstavil rešitve IoT za uspešno digitalno preobrazbo

  • Dogodek je bil fizično stičišče, na katerem se znanstveno-raziskovalno delo in koncepti srečujejo s konkretnimi poslovnimi rešitvami interneta stvari (IoT), ki jih ponuja evropsko podjetje Heliot Europe.
  • Blaž Golob, Heliot Europe: IoT bi lahko podprl uspešne dvojne prehode – zelene in digitalne – v Evropi. Konkretni primeri poslovne uporabe, ki jih podpirajo rešitve Sigfox IoT.
  • Tehnološki trendi in priložnosti so eno od petih strateško prednostnih področij Evropske unije.
  • Blaž Golob: IoT could support successful twin transitions (Green & Digital) in Europe. Concrete business use cases supported by Sigfox IoT solutions.
  • Technological trends & opportunities are one out of five strategic priority areas of European Union

 

Avstrijsko računalniško združenje je s svojimi partnerji organiziralo konferenco Dnevi eUprave Srednje in Vzhodne Evrope, z naslovom »CoV 19 kot gonilnik eUprave?«

Blaž Golob Heliot Europe, direktor za Slovenijo in direktor za razvoj pametnih mest v Heliot Europe, je predstavil model, kako lahko internet stvari podpira uspešne zelene in digitalne, torej dvojne prehode v Evropi. V družbi Michaela Zügla, predstavnika Ministrstva za notranje zadeve zvezne in najbogatejše nemške pokrajine Baden – Wurttemberg, Ronalda Bieberja, generalnega sekretarja Avstrijskega računalniškega združenja,  prof. Boglarke Koller, prorektorice madžarske narodne univerze Ludovika ter univerzitetnega kolega prof. Norberta Kisa, je kot glavni govornik podprl omenjeno znanstveno konferenco leta 2021.

Golob je v svojem govoru izpostavil nedavno objavljeno poročilo EU o odprti strateški avtonomiji Evrope do leta 2040 (EU/JRC 2021), v katerem so tehnološki trendi in priložnosti eno od petih strateško prednostnih področij Evropske unije. V skladu z nedavno objavljeno študijo EU bo digitalna hiperpovezanost in tehnološka preobrazba, kot eden ključnih globalnih megatrendov, do leta 2030 povezala 200 milijard naprav interneta stvari.  Leta 2020 pa smo imeli 30,4 milijarde IoT povezanih predmetov, krajev in ljudi. Blaž Golob je predstavil konkretne primere poslovne uporabe, ki jih podpirajo rešitve Sigfox IoT. Posebno zanimanje občinstva je sprožil projekt pametnega merilnika vode, ki pomaga mestom postati pametnejša.

Več o dogodku https://eeegov.ocg.at/sites/eeegov.ocg.at/files/CEEEGov2021-Programme-Final.pdf

Spletna stran Heliot Slovenia

Spletna stran Ljubljana Forum

Kontakt za novinarje Heliot Slovenia

Darinka Pavlič Kamien| Telefon: +386 41 769 360| Email: Kamien.komunikacije@siol.net
Kamien Komunikacije |Dvorjanska 7b | 4207 Cerklje na Gorenjskem | Slovenija

Kontakt za novinarje Heliot Europe

Florian Kreutz | Telefon: +49 89 901 86 76 8 | Email: presse@sigfox.de
Heliot Europe GmbH | Bretonischer Ring 6 | 85630 Grasbrunn/Munich |Nemčija

O HELIOT Europe

Heliot Europe je ekskluzivni operater globalnega omrežja Sigfox 0G v Nemčiji, Švici, Avstriji, Sloveniji in Lihtenštajnu. Zaradi tega je Heliot Europe največji operater omrežja 0G v Evropi. Glavni delničar Heliot Europe je luksemburško investicijsko podjetje Cube Infrastructure Managers, specializirano za upravljanje evropskih infrastrukturnih skladov. Heliot Europe je tudi ustanovni član Združenja Združenih narodov 0G, mednarodnega združenja operaterjev omrežij 0G, ki danes vključuje več kot 55 omrežnih operaterjev po vsem svetu.

S tehnologijo Sigfox 0G Heliot Europe ponuja čezmejno, brezhibno in uporabniku prijazno, stroškovno in energetsko učinkovito omrežje ter podpira podjetja pri nadaljnji preobrazbi njihovega poslovnega modela na področjih, kot so sledenje in spremljanje vseh vrst premoženja, (izdelkov, materiala, surovin…) in upravljanje dobavne verige v digitalne storitve. Nizkofrekvenčna radijska tehnologija je tudi stroškovno učinkovita alternativa obstoječemu Narrowband Internet of Things (NBIoT). Poleg tega imajo partnerji dostop do globalnega ekosistema Sigfox 0G s skoraj 1000 senzorji in orodji za analizo za zbiranje in vrednotenje njihovih podatkov.

Ne zamudi novih novic

Bodite obveščeni o vseh novicah, povezanih z omrežjem Sigfox 0G podjetja Heliot Slovenia in različnimi rešitvami, ki jih ponujajo naši partnerji.

Kontakt za medije Heliot Slovenia